A Kígyók Kígyója kereket oldott

2009.08.04. 16:58

„Pokoli hely ez a Föld”, döbben rá a Hüllő, amikor újabb kísérletet tett arra, hogy lelkeket toborozzon eleddig kedvencnek minősített létsíkjáról. Ám az Isteni Moderátor újfent közbeszólt (klikkelt), ám most nem blogot törölt, hanem egy új mennyei törvényt hagyott jóvá, amelynek értelmében mindenfajta, de legfőképp a Kígyó általános taktikája alapján történő lélektoborzás (igen, a mennyben is szoktak toborozni) tilos, és büntetőeljárást von maga után. A Moderátor felől elfojtott kuncogás, míg a Kígyó-lak irányából tompa püfölés hallatszik.

 
De mi is a Kígyó általános toborzási taktikája? Kopipészt, terjedelmes bevezetővel:
 
Az emberi lelkekbe a Mennyei Teremtésprogram keretében beadagolták a szabad akaratot. Ez, véleményem szerint egy rettentően komolytalan és meggondolatlan lépés volt Moderátorunk részéről, hiszen egy hatalmas kaput nyitott az emberi engedetlenség felé. Az egykor a Paradicsomban tengődő lények így lényegében azt tehettek, amit akartak. Szabályok nem tartották kordában őket, hisz azokat átfogalmazván máris legitimmé tették saját hibáikat. Hogy a Moderátor ekkor miért nem klikkelt, az máig megmagyarázhatatlan, ha időben teszi, talán még meg lehetett volna akadályozni az emberiség ilyen mértékű – előre nem megjósolt – változásokat.
 
Megjegyzés:
Az, hogy előre nem megjósolt változásokra utal a Hüllő, valójában a mennyei Humanológiai osztály rosszul végzett munkájára utal. A humanológia szót a Kígyó találta ki, a mennyei csoport eredeti neve ismeretlen, még őelőtte is. A csoport feladata az emberiség fejlődésének figyelemmel kísérése, illetve a múlt eseményeinek adminisztrációja, valamint előrejelzések készítése a várható eseményekről, és az általuk kiváltott változásokról a Földön. (Humanológia majdnem, mint Meteorológia.)
 
 
Ámbár, hiába mondok (írok) én bármit is, úgyis hamarosan a törlés sorsára jut. Ennek ellenére meg kell jegyeznem, hogy a fentieket a maradék lelkiismeretem íratta le velem. Még van belőle valamennyi, nem telt el elég hosszú idő a Mennyországból való kiűzetésem óta, hogy az egészet kiradírozza holmi Pokolnak nevezett hely, amit én hoztam létre. (Mellesleg, ilyenkor mindig rádöbbennek, mekkora mazochista vagyok… a Poklot ugyanis lényegében a saját kínzásomra hoztam létre, hogy elfeledhessem a fenti csillivillizmust.)   
 
Megjegyzés:
Ez az egész csak jól álcázott mártíromság. Jó néhány angyal személyesen történő megkínzása után nem hiszem, hogy nem kapott rá a szadizmus ízére. És ha már angyal nem akadt, bűnösnek kikiáltott lelkeket kapott, vacsorára.
 
Meg egyébként is, kapva kaptak a fentiek az alkalmon, hogy nem nekik kell foglalkozni a bűnös lelkekkel. Egyszerűen hozzám vágták őket. Csak a probléma ott adódott, amikor a lelkek öregedtek, a szavatosságuk vége felé közeledtek. Kellettek a friss, ropogós, használható embermaradványok! Csak, vannak/voltak időszakok, amikor – a sok bűntény ellenére - kevés lélek jutott volna le. „Éljen” a bűnbocsánat! Hála az egyháznak. Akarom írni „hála”. Hát, mit tud egy kígyó ilyenkor csinálni? Elmegy vadászni.
Olykor ez könnyűnek bizonyult, rávenni az embereket a fő bűn valamelyikének elkövetésére, de beletört már a méregfogam jónéhány esetbe.
Ám, a leglényegesebb motívumai a toborzásnak a következők:
1. Lehetőleg ne egy bivalyerős akaratú egyént vagy csoportot kell kiszemelni, hanem a csak-folyok-az-árral típust – irányíthatók, bár a motivációjuk hiányzik (nem mintha a Pokolban szükséges lenne)
2. Meg kell ismerni a gondolatait. (Kígyóként, ráadásul A Kígyóként ez nem jelent különösebb problémát.) Fel kell mérni a terepet.
3. Megjelenni előtte/előttük, osztani neki/nekik az észt, hatalom-bemutató (az akarattal való tárgymozgatásra mindig buknak, de a levitáció is hatásos)
4. Kinevezni saját magam az illető/csoport legjobb barátjának/vezetőjének.
5. Mentális póráz és némi gonosz sugallat után már akár bárkinek a hátsójába beleharap, vagy elcsábítja felebarátjának asszonyát vagy gyilkol… tetszés szerint.
6. Előbb-utóbb rádöbben/rádöbbennek, mit is tettek valójában, menekülni akarnak, én pedig felkínálok nekik egy kellemes éghajlatú, biztos menedéket.
És elhiszik, és jönnek velem.
Ilyen egyszerű.
 
Megj.:
Kevesebb energiába telne ugyan, ha hagyná, hogy az emberek maguk kövessék el a bűnt (lenne még így is elég kapása), és ha netalántán gyónni mennének, a templom előtt elkapni és elhurcolni. Ez inkább illene a Kígyóhoz.
De hát, sosem arról volt híres, hogy logikusan, ésszerűen cselekedne. Az esze valószínűleg már így is a monitorján villódzik.
 
De most… hogy ilyen hülye szabályt vezettek be, meg vagyok lőve. Vagy be. Már nem tudom. Nem tehetek semmit, türelmesen ki kell várnom, míg bűnt követnek el, reménykedni, nem mennek el gyónni, megvárni, míg kimúlik az illető…
Hoppá!
Az nincs benne a törvényben, hogy nem segíthetem át őket a túlvilágra…!
 
<save> katt
 
És a Kígyó sietvén felfele a felszín irányába, a felszínbe való berobbanásakor cunamit okozva, beleveti magát újfent a társasági életbe.
Kellenek azok a lelkek, no!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorfalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr1001288658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

handmark 2009.08.11. 22:52:13

a Kígyó számára elérkezettnek látom az időt, hogy elgondolkozzék arról, amit Örkény István írt a Tóték kisregénye fölé mottóul:
"Ha egy kígyó - ami ritkaság - fölfalja önmagát, marad-e utána egy kígyónyi űr? És olyan erőhatalom van-e, mely egy emberrel ember voltát megetethetné? Van? Nincs? Van? Fogas kérdés..."
a magam véleménye az, hogy ez a mi Kígyónk meglehetősen emberi. :) vele tehát sem embert sem kígyót nem falatunk, mert ki tudja, mi marad utána, belőle meg egyáltalán... :O

Komolyan, komolytalan

Az Élet, a Világmindenség, meg minden... Vélemények őszintén vagy félig őszintén, igazodván a világ igényeihez. Leckék az élet "Hogyan táncoljunk mások idegein?" című fejezetéhez, illetve kiegészítés a "Hogyan éljük túl saját magunkat" című epizódhoz. Meg ami még "eszembe" jut.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • handmark: Semmitmondó és rövidke dolgok egyáltalán létezne... (2010.11.01. 21:14) Ilyen is kell...
  • handmark: "Minden utazás valójában annyit ér, amennyit az ... (2010.06.06. 23:57) Szomjas vagyok
  • handmark: @handmark: oops. this doesn't seem to work. sorr... (2010.05.24. 16:31) Cím nélkül
  • handmark: well, when U think there's nothing left & no... (2010.03.15. 18:23) Már megint az agysejtek
  • handmark: nos, a Volán simán kikapott... :( bár szívvel-lé... (2010.02.28. 20:21) Már megint az a nyamvadt...

Hányan jelentkeznek komolytalankodásra

süti beállítások módosítása