Bedrogozva

2009.05.07. 09:36

Hát itt vagyunk, mint elszálló társadalom... Jó érzés lebegni, színes ködökben látni mindent, nem lenni tudatában annak, hogy mi is folyik a világban.

Bár az nem túl kellemes, amikor az ember lánya kiadja gyomortartalmát a saját nevelőapjára, miután egyik - nem túl kedves - ismerőse bedrogoztatta, a csaj tudtán kívül. Oké, oké, szép volt a sarki fény a csillagos égen, de az utána érkező jó pár napos tortúra már nem túl kellemes.

Lassan már eljutunk oda, hogy már nem csak szeretnék, de legalizálják is a könnyűdrogokat. Jár rajta az agyam már egy ideje. Mindig arra lyukadok ki, hogy ekkora f*szságot elkövetni már-már felér a kórházak katasztrófa felé való sodrásával.

Az ember olykor úgy van vele, hogy egy-két dolgot jó kipróbálni, csak azért, hogy megtapasztalja azt, megértse, és véleményt tudjon róla alkotni. Ezzel semmi probléma nincs, tankönyvekből nem lehet mindent megtanulni az életről.

Ám amikor már odáig fajul a dolog, hogy kell, kell, kell, minden nap kell az a valami, az már függőség. És egy idő után - ha már drogokról van szó - a szervezetnek nem lesz elég a kezdőadag. Több kell, majd erősebb.

Kvázi, ha legalizálnák a könnyűdrogokat, akkor nem biztos, hogy többen rábuknak a dologra, de a pakliban ez is benne van. Ha már (esetleg, netalántán) azt is kitalálják majd, hogy boltban is kapható legyen, akkor valószínű, többnyire a vagányság miatt, a fiatalok nem kólát vesznek, hanem füvet. És akkor már elindul a fentebb leírt folyamat, egyre több kell, majd erősebb.

Ezen felül még szót kell szerintem ejteni ennek a társadalmi befolyásáról is. Mennyire van tudatánál, mennyire hoz józan döntéseket egy drogos állapotban dülöngélő egyén?

Szerintem közel 0%-os a döntéshozó képessége.

Kvázi, brutálisan befolyásolható.

És azért, be kell látni, ez kell a jelenlegi magyar vezetésnek. Már amúgy is dolgoztak eleget az összetartó közösségek szétbomlásán, nem csak a múltban, de jelenleg is, és azt észrevehetően nem igazán szeretik, ha az embernek van saját véleménye, és még ki is meri mondani.

(Ehhez a témához azt hiszem, valamennyire hozzátartozik az egészségügy is, de arra csak annyit tudok mondani, hogy a népírtást egyszerűbben és gyorsabban is megoldhatnák.)

 

Nem akarom elítélni azt, aki könnyűdrogokat használ, mert én meg kávé- és cigifüggő vagyok (sőt, egyszer tudtomon kívül kipróbáltam valami drogot...egyszer kipróbáltam, másodszorra már nem akarom. Ha néha el tudnék csábulni, akkor is agresszíven reagálom le a dolgot. Inkább én támadok, minthogy engem betámadjanak). De megkérdőjelezném, hogy azok, akik rendszeresen drogoznak, felelősek saját magukért, na adj' Isten a családjukért, hova pakolták a józan ítélőképességüket?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorfalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr71107617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a katona fehérben 2009.05.07. 12:51:00

Megpróbálom megvilágítani neked más szemszögből. Kávé- és cigifüggő vagy, jelented ki könnyedén - nos, akkor te magad is rendszeresen drogozol, mi több, saját bevallásod szerint egyenesen _függő vagy_ két drogtól is. Te vajon hová pakoltad a józan ítélőképességedet? Rosszabb ember lettél tőle? A szextől a birsalmalekvárig mindent lehet felelősséggel használni, és az embereket nyugodtan lehet felnőttként kezelni, akik felelősek a saját döntéseikért. Hogy mi legális "élvezeti cikk" és mi tiltott "kábítószer", kizárólag üzleti és hatalmi kérdés, nincs köze se az ártalmasság mértékéhez, se a függővé válás gyorsaságához, se a tudatra gyakorolt hatáshoz, mert ha lenne, akkor például az alkohol sokkal előbb lenne betiltva. A kávéfogyasztásodat és a dohányzást valószínűleg csak azért érzed ártatlan kedvtelésnek a fűhöz képest, mert nem tiltja őket a törvény, hanem adót szed belőlük (nem is keveset), és valamivel kisebbet változtatnak a tudatállapoton, pedig ezektől sokkal előbb leszel függő, mint a fűtől (amitől fizikailag nem is lehet függővé válni). A szervezetre való ártalmasság tekintetében pedig nagyon-nagyon hátul kullog a fű, a sima cigi pl. sokkal kártékonyabb. Továbbá a beszívott állapot nem sarkall senkit hülyeségekre. Valószínűleg nem ismered alaposabban és első kézből a hatását, hiszen nemigen próbáltad. Éppenhogy nem tompulnak, hanem élesednek az érzékeid tőle, és a legrosszabb, ami történhet túl nagy mennyiség esetén, az az említett hányás, szédülés, némi fejfájás, és ezeken túlvagy kb. félóra alatt, aztán meg alszol egy nagyot. Az ablakon kisétálni, idegenekkel lefeküdni vagy agresszívvá válni nem fűtől szoktak. Egyszerűen semmilyen ésszerű indok nem szól a tiltás mellett, csak a dílerek érdekei és a politikai népszerűség megőrzése, mert a többség sajnos zsigerből elítéli anélkül, hogy tájékozódna róla, miközben számosan maguk is sokkal ártalmasabb és veszélyesebb drogokat fogyasztanak nap mint nap. El se hinnéd, hogy mennyi rendszeres fűfogyasztó jár köztünk, aki szorgalmasan dolgozik, rendesen befizeti az adóját, és a légynek sem ártana - mert mára ez nem valami föld alatti bűnbarlangokban zajló titkos cselekedet, hanem abszolút mindennapos rekreációs tevékenység, minden tilalom ellenére. Nem véletlen, hogy mára a legtöbb nyugat-európai nagyvárosban, ha törvényileg nincs is legalizálva, mégse visz el a rendőr, ha netán szívsz az utcán, hiszen nincs nagyobb társadalmi veszélyessége, mint ha egy pohár sörrel álldogálnál.

Komolyan, komolytalan

Az Élet, a Világmindenség, meg minden... Vélemények őszintén vagy félig őszintén, igazodván a világ igényeihez. Leckék az élet "Hogyan táncoljunk mások idegein?" című fejezetéhez, illetve kiegészítés a "Hogyan éljük túl saját magunkat" című epizódhoz. Meg ami még "eszembe" jut.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • handmark: Semmitmondó és rövidke dolgok egyáltalán létezne... (2010.11.01. 21:14) Ilyen is kell...
  • handmark: "Minden utazás valójában annyit ér, amennyit az ... (2010.06.06. 23:57) Szomjas vagyok
  • handmark: @handmark: oops. this doesn't seem to work. sorr... (2010.05.24. 16:31) Cím nélkül
  • handmark: well, when U think there's nothing left & no... (2010.03.15. 18:23) Már megint az agysejtek
  • handmark: nos, a Volán simán kikapott... :( bár szívvel-lé... (2010.02.28. 20:21) Már megint az a nyamvadt...

Hányan jelentkeznek komolytalankodásra

süti beállítások módosítása