Írhatnékom van...

2009.01.09. 20:48

...csak azt nem tudom, miről. Bár talán, esetleg, ki tudja, netalántán... Lehet, akad itt valami a pici zsákban, amit egyesek agynak hívnak. És nem baj, hogy rövid lett a bevezető, a cím úgyis jóval nagyobban jelenik meg. És mivel nemigen vagyok beszédes ember, inkább írok.

Na tehát. Azt hiszem, látom a kiutat. Vagyis a fényt az alagút végén. Csak egy picuri pontocska még, de talán egyszer, idővel nagyobb lesz.

Változnom, változtatnom kell. Ezt kezdem lassan minden sejtemben érezni. Eljött az idő, csak az a kérdés, meg merem-e tenni ezt a lépést. Mivel nem tudom, hogy lefele megyek-e így, vagy felfele, kétkedéssel fogadom a saját érzéseimet.

Kezdjük a változtatással. Őszintén? Utálom a jelenlegi munkahelyemet, egyszerűen nem érzem jól magam tőle. Gyorsan, mindössze egy hónap alatt elérte nálam a "Föld legrosszabb helyei" nevezetű top 10-es listámban a második helyet. Ami azért csúcsteljesítmény, figyelembe véve azt, hogy az első helyezettnek alig egy év kellett hozzá. Úgy döntöttem, otthagyom. Kész. Lehet, hogy senki sem elégedett a munkahelyével, hiszen tökéletes meló nem létezik, de én azért szeretnék dolgozni, mert imádom a munkát, amit csinálok. A kollégákat, meg minden. Ez a mostaninál nincs meg. Egy-két emberrel jóban vagyok persze, de ez még kevés a hangulatjavításhoz. A munkát nem élvezem, úgy ülök a helyemen, mint egy robot, aki mindent akar, csak érezni és gondolkodni nem. Tudom, munkahelyre nem ismerkedni jár az ember, de sokat tud segíteni, ha az emberek például figyelembe veszik, hogy az illető betegen megy be dolgozni, mert csak másnapra sikerült az orvosához időpontot kérni. Még jobbulást se kívántak neki, pedig ők állítólag eszményi kollégák. Aha.

Elég volt... tudom, gazdasági válság, meg egyebek, de nem érdekel. Most a társadalmat tegyem előbbre vagy magamat?

Írnék legszívesebben, rövid történeteket, hosszabbakat, akár egy regényt is. Amíg el nem kezdem a sulit.

Csak, amiben meg nekem változnom kell mindenképpen: kitartás. Mert azom nincs. Kelekótya vagyok, szétszórt jópárszor, nulla memória-kapacitással - szépen összeraktak. Néha élvezem, de ilyenkor, amikor eltökélem, hogy na, változás, változtatás meg minden, leblokkolok. Megteszek egy mozdulatot, feljebb akarok lépni.

Aztán, ami visszaránt, az az, hogy eszembe jut: nem álomban élünk. És hiába a szabad akarat, meg minden tartozéka, úgysem tehetjük sosem azt, amit szeretnénk.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorfalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr94868087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

handmark 2009.01.09. 21:28:10

ide kívánkozik Richard D. Bachtól két idézet:
"Bizonygasd saját korlátaidat, s bizony szert teszel rájuk."
"minden ember, minden apró mozzanat az életedbe úgy került, hogy magad vontad oda.
Az pedig, hogy most mit kezdesz velük, rajtad áll."
(A messiás kézikönyve)

Komolyan, komolytalan

Az Élet, a Világmindenség, meg minden... Vélemények őszintén vagy félig őszintén, igazodván a világ igényeihez. Leckék az élet "Hogyan táncoljunk mások idegein?" című fejezetéhez, illetve kiegészítés a "Hogyan éljük túl saját magunkat" című epizódhoz. Meg ami még "eszembe" jut.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • handmark: Semmitmondó és rövidke dolgok egyáltalán létezne... (2010.11.01. 21:14) Ilyen is kell...
  • handmark: "Minden utazás valójában annyit ér, amennyit az ... (2010.06.06. 23:57) Szomjas vagyok
  • handmark: @handmark: oops. this doesn't seem to work. sorr... (2010.05.24. 16:31) Cím nélkül
  • handmark: well, when U think there's nothing left & no... (2010.03.15. 18:23) Már megint az agysejtek
  • handmark: nos, a Volán simán kikapott... :( bár szívvel-lé... (2010.02.28. 20:21) Már megint az a nyamvadt...

Hányan jelentkeznek komolytalankodásra

süti beállítások módosítása