Az a mocsok kis zöld...

2009.01.05. 09:58

...szörnyeteg.

Érdekes sztorit olvastam ma, régi barátnőm írt, bár valószínűleg csak azért, hogy kicsit kibeszélje a dolgokat. Középiskolában mindig én voltam a lelki szemetesláda, amit nem is bántam, mert ha tehettem, segítettem mindenkinek, még annak is, akit utáltam. Egyszerűen megszántam, és kész.

Na, a sztori a következő. Adott egy boldog párkapcsolat, több éves immár, mondhatni, a két ember abszolúte egymásra talált, mindenben. A nő azonban egy csalhatatlan fajta teremtmény, mindig megérzi, ha nincs rendben valami. Oké, kisebb viták mindig mindenhol vannak, ezek nélkül nem lenne az egész élet elég fűszeres. De a nő egyszercsak azt veszi észre, hogy őrá nem figyel a párja. Kevesebb kényeztetés, kevesebb puszi, kevesebb ölelés, inkább elfoglalja magát valami mással.

A nő agyában ilyenkor akarva-akaratlanul felszínre bukkan a csúnya gondolat: szeretője lenne? De hát mikor, amikor csak lehet, együtt vannak... A nő csak néz, értetlenkedik, majd némi önsajnálat után gondolkodni, és nyomozni kezd.

És itt feltette nekem a kérdést: mi minősül megcsalásnak? Írtam neki, hogy ez emberfüggő. Valakinek egy csók is az, valakinek a szex. És ha chaten csinálja ugyanezt, kérdezi. Hát, jó kérdés. (Most itt vonjuk egybe a fizikai és a virtuális síkot)

Nem lennék már elég jó neki, hogy másokkal is... Nem, nem erről van szó. A férfi minden ingerre érzékeny lesz, ha a fejéből alászáll a vér. Ez sajnos kivétel nélkül igaz. De gondoljunk bele: mi, nők nem izgulunk fel egy jó kis erotikus történettől? Dehogynem. Ez nem ugyanaz, be kell látni, mintha chaten élőben művelném egy idegen pasival úgy, hogy a párom közben vígan míveli a flash-játékokat. De: mi is ugyanúgy hajlunk egy kis veszélyes kalandra. Csak valaki elmondja a párjának, valaki nem. Nem mondja el, és a nő bekattan? Mi sem árulunk el minden apró titkot magunkról, a nők szeretik, ha felfedezik őket.

De azért nyomozott is. Felment chatre. Nem otthonról, másik gépről, hogy titkon lefülelje a "pásztorórát". Tudta a párja nick-jét, s a többieknél óvatosan kérdezősködött.

A nő számára eleddig ismeretlen cimbije a pasasnak reagál: igen, jól kijönnek egymással - ó, hát ők együtt voltak ettől eddig. A nő ledöbben. Még együtt volt azzal a csajjal, amikor ők ketten már együtt voltak.

Legalább elmondhatta volna. Igaz. Egy nő nem tudja eltűrni, ha másodhegedűs a férfi életében.

Ezt viszont máshogy nem tudja lekezelni, minthogy lezárja magában, és tudatosítja, hogy annak vége. Mert a pasas őt választotta, nem a másik csajt. És ezen a téren a nők megbízhatatlanok, de brutálisan. Valaki nem tudja megérteni, hogy a pasi egy másik nő miatt hagyta el, ezért mondjuk a pasi nem mondja el a szakítás valódi okát. Nem akarja megbántani, és ez így van jól. De mi van akkor, ha csajszi megtudja, hogy egy nő állt közéjük? Mit tenne?

Küzdeni érte? Akár... És mint tudjuk, a pasik legérzékenyebb pontja a szex. Megmutatja, hogy legalább annyira izgató, mint a barátnője.

És jön a zabszem két malomkő között effektus. A férfit vonza a titkos kaland, izgalmas. A nő megőrül, mert már 5 perces meneteket sem kap az ágyban. A pasi meg az utóbbi időben minden szabadidejét a gép előtt tölti, és már nem is igazán próbálja titkolni a helyzetet, csak ferdít. Az ex pedig elégedetten pötyög tovább, és már látja maga előtt a történet végét: ő és a pasas együtt.

Azt hiszem, ott rontottam el, hogy nem kellett küzdenie értem. Mindent megadtam neki, még a munkahelyemet is feladtam, csak mert nem tetszett neki az, hogy párszor túlórázni kellett. Párszor? Sokszor... De tudod, mit? Ha ennyi neki nem volt elég, akkor vége. Nem küzdök.

Erre meg már nemigen lehet mit mondani. Megnyugtatnám, hogy ez nála úgyis csak egy flört, a pasas nem gondolja komolyan. Miért tenné? Ha boldog mellette, akkor ennyi még bőven belefér. Ha az internetről átmegy fizikai valóságba a dolog, akkor kell aggódni. De nem fog. Ismerem a férfit jól, nem tudná megtenni. Mert minden férfi legbelül egy kisfiú, akinek gyámolításra van szüksége. És ezt a nőtől kapja meg. És valószínűleg azért szakított a pasas anno, mert a barátnőmben több potenciált látott. Nagyobb összhang, nagyobb boldogság reményét. Mert, még ha nem is mindig vallják be, minden pasi így érez legbelül.

Írtam neki, inkább beszélje meg a párjával, hogy nagyobb figyelemre lenne szüksége. Meg fogja adni, ebben biztos vagyok. Ha szerelmes az ember, mindenre képes. Tudom, tapasztaltam, tapasztalom.

A fétékenységnek meg a földben a helye. 20 méter mélyen, betonba öntve. És leláncolva. Hibernálva. Vagy mittudomain.

Tudom, mert nekem is meg kell tanulnom néha visszafogni magam, mert képes az ember lánya ilyenkor felfújni dolgokat. Lehet, hogy nem is igaz, amit hisz, lehet, hogy csak lelki támogatást nyújt a srác. Bármi meglehet. De az biztos, ha a figyelmeztetés után nem figyel jobban a kedvesére, megette a fene az egészet.

Egyvalami biztos: ha bezöldül a nő aurája, csak egyvalamit tehet: használni az eszét. És ez nehezebb, mint az érzelmeire hallgatni. Mert a nőnek a legerősebb fegyvere a megérzése. Az esetek többségében halálpontos.

És jöhet bármi, bízni kell a másikban. Nehéz, amikor az ember tucatjára kapta korábban a pofonokat, de nem lehetetlen, sőt, idővel könnyebb.

 

 

Az élet már csak ilyen: bonyolult. Ha valaki azt hiszi, felismerte, melyik a helyes út a labirintusban, biztos eltéved. Csak menni kell előre, és hinni, jó lesz minden. Jah, és persze tenni is kell érte. Ezt ne felejtsük el.

Szóval, D, mégegyszer: NYUGI!!!

Címkék: színes lufik

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorfalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr60858424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

handmark 2009.01.05. 20:41:00

a szörny zöld, persze
a szomorúság pedig (egy Harlan Ellison-novellában, a címe sajna nem ugrik be perpill) barna
és a sarokban kuporog. szal óvatos legyen az a barátnő, h a zöldsége (több értelemben is az?) barnaságba ne váltson...

Komolyan, komolytalan

Az Élet, a Világmindenség, meg minden... Vélemények őszintén vagy félig őszintén, igazodván a világ igényeihez. Leckék az élet "Hogyan táncoljunk mások idegein?" című fejezetéhez, illetve kiegészítés a "Hogyan éljük túl saját magunkat" című epizódhoz. Meg ami még "eszembe" jut.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • handmark: Semmitmondó és rövidke dolgok egyáltalán létezne... (2010.11.01. 21:14) Ilyen is kell...
  • handmark: "Minden utazás valójában annyit ér, amennyit az ... (2010.06.06. 23:57) Szomjas vagyok
  • handmark: @handmark: oops. this doesn't seem to work. sorr... (2010.05.24. 16:31) Cím nélkül
  • handmark: well, when U think there's nothing left & no... (2010.03.15. 18:23) Már megint az agysejtek
  • handmark: nos, a Volán simán kikapott... :( bár szívvel-lé... (2010.02.28. 20:21) Már megint az a nyamvadt...

Hányan jelentkeznek komolytalankodásra

süti beállítások módosítása