Ha már a színeknél tartunk, ...

2009.01.05. 22:40

...akkor nézzük a vöröset.

Este van, este van, ki-ki nyugalomban
Ti egy szinttel feljebb maradjatok kussban
A gyerek ne ugráljon, dobáljon a földre
Veszekedjetek nyugodtan. Csak kérem, csönben.

Száll le a vörösköd az agyamra, egyre gyakrabban. Imádom, mikor hétvégén, pihenés helyett, fentről hallom, ahogy rohangálnak egy szinttel feljebb, dobálják magukat, meg még egyéb dolgokat, melyek jól kopognak. :) Erre ébredni? Vagy pihenés helyett agyatduzzasztani, hallójáratot terhelni, idegeket pattanásig feszíteni? Tudom,, tudom. Akkor jó, ha hangos. De akkor is, anyád. Azt hittem ennél jobb már nem lehet. Tévedtem, mert találékony állat az ember, főleg ha azt vesszük, hogy miként tudja megkeseríteni szomszédjai életét.

Eddig még csak ködpáráról, ködpamacsról beszélhetünk. De kitaláltak mégegy dolgot, amivel kiidegelnek már lassan ebből a világból és a pamacsok masszív, sűrű trutymóvá állnak össze az agyam, és érzékszerveim körül. A pumpa meg egyre csak megy feljebb, és feljebb

Ez pedig nem más, mint a gyereknevelés fennhangon. Nem érdekes, hogy a nagymama oktatja ki a lányát, aki szintén anya. Vagy az anya kezdi el a dolgot a gyerekeivel. Néha pedig még férfihang is beleszűrődik a dologba. De ez elég ritka. Szerencsémre nem ismerem a családi összetételüket, meg az is szerencse, hogy nem is igazán ismerem őket. Nagyon nem is vágyok szorosabb ismeretségre velük, és ez nekik is jobb igy :)

Párszor került volna néhány keresetlen szó az ablakukba, vagy a gyerekek csizmájába mikuláskor csoki, meg virgács helyett. Vagy felmenni hozzájuk, gyengéden bekopogni az ajtón, majd az ajtótokot valahogy visszarakni a helyére (legyen az ő dolguk), mérsékelt k***a any**ás közepette csendben elmagyarázni nekik, hogy maradjanak már kussban. Ha lehet örökre rakják fel a hangtompítót a szájukra.

Ez csak egy példa az agyam ködösítésére a világban. Lesz majd még folytatása, mert kapok én is jópár dologtól még agyhugykövetet, de ez a jellegű idegfelba**ás, ami állandó, és konstans volt a karácsonyi héten, meg minden hétvégén, ez lassan überelhetetlenné válik.

Címkék: színes lufik

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorfalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr72860294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

handmark 2009.01.06. 12:59:12

"Nekem senki sem árthat, mert nem mocskolhat be; nem is neheztelhetek testvéremre, s gyűlölni sem gyűlölhetem. Hiszen együttműködésre születtünk, mint a lábak, a kezek, a szempillák, vagy mint a felső és alsó fogsor. Egymással ellenségeskedni természetellenes: márpedig ellenségeskedésszámba megy, ha bosszankodunk, vagy elfordulunk egymástól." tudja, Monsieur Hartmann, ezt majd két évezrede írta egy császár, bizonyos Marcus Aurelius (Elmélkedések, II. könyv, 1.)
megfontolandó...

Komolyan, komolytalan

Az Élet, a Világmindenség, meg minden... Vélemények őszintén vagy félig őszintén, igazodván a világ igényeihez. Leckék az élet "Hogyan táncoljunk mások idegein?" című fejezetéhez, illetve kiegészítés a "Hogyan éljük túl saját magunkat" című epizódhoz. Meg ami még "eszembe" jut.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • handmark: Semmitmondó és rövidke dolgok egyáltalán létezne... (2010.11.01. 21:14) Ilyen is kell...
  • handmark: "Minden utazás valójában annyit ér, amennyit az ... (2010.06.06. 23:57) Szomjas vagyok
  • handmark: @handmark: oops. this doesn't seem to work. sorr... (2010.05.24. 16:31) Cím nélkül
  • handmark: well, when U think there's nothing left & no... (2010.03.15. 18:23) Már megint az agysejtek
  • handmark: nos, a Volán simán kikapott... :( bár szívvel-lé... (2010.02.28. 20:21) Már megint az a nyamvadt...

Hányan jelentkeznek komolytalankodásra

süti beállítások módosítása