Nem akarok még egyszer kórházba menni

2009.01.22. 19:30

Pocsék nap volt a mai. Vizsgálatok...de leginkább a várakozás. Annál unalmasabb és lélekölőbb dolog nem is létezik szinte. Ezért találták fel a rejtvényújságot. Meg a könyveket. Nos, ez utóbbiból akadt egy, meg egy kellemetes beszélgetőpartnerből, aki együtt szenvedett velem. De legalább nem voltam egyedül!!!

Kicsit azért sikerült felemelnem a vérnyomásomat vérvétel előtt... Húsz perces sorban állás után irány a mosdó. Jah, csap leszerelve, se papír, se kéztörlő... Még jó, hogy zsepi volt nálam. Kimegyek, leülök, várom a sorom... remegek, mint a kocsonya, és nem azért, mert annyira félek a tűtől (oké, félek tőle, de tudom, hogy nem halok bele egy tíz másodperces vérvételbe), hanem mert az ablakot, ilyen szutykos időben is szélesre nyitották, hogy minél több levegő jöjjön be. Meg, hogy még több ember betegedjen le. Szánalom... Főleg, hogy olyan papírokat nyomkodnak az ember kezébe, amiknek értelme csigányi sincs, de legalább kivágtak érte ennyi meg annyi fát, és elköltöttek rá ennyi meg ennyi milliót... Egyébként is, ha a TB fizeti, engem miért érdekeljen, hogy hány pontos, és menyibe kerül egy vizsgálat? Ettől jobb lesz az egész? Nem hiszem...

Ettől még nem lesz jobb annak a tolókocsis betegnek, akit az ápoló nekitol a falnak. Meg akit hordágyon otthagynak a folyosó közepén, azzal a felkiáltással, hogy mindjárt jönnek érte úgyis. Félóra múlva pedig még mindig ott fekszik szerencsétlen.

Az ápolók meg közben röhigcsélnek a folyosón, ki-be járnak cigizni, és vígan telefonálnak, fejük fölött a táblával, hogy kapcsoljuk a ki azt a vacak maroktelefont. Példamutatás... az is megvan. És én még vagyok olyan hülye, hogy nem dohányzom, ahol ki van írva, hogy tilos, kikapcsolom a telefonomat, ahol kérik... Ezek után? Majd ha mennem kell megint valami vizsgálatra, a nővérnek víg telefonálgatás közepette fogom odadobni a TB-kártyámat meg a beutalót. Jah, és közben vígan legyezgetem a mellettem elhaladókat egy doboz cigivel.

Azt hiszem, az ember lassan már könnyebben kap el betegséget egy kórházban (tisztelet a kivételes intézményeknek), mint otthon vagy az utcán. Inkább itthon maradok, bezárkózom, bespájzolok egy életre.

A végén még eléldegélnék száz évig. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorfalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr55896259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

handmark 2009.01.23. 19:48:04

ej-ej-ej, kedves JHanna, nem méltó kegyedhez ez a zsörtölődés. nézzük, mit gondol a várakozásról Illyés Gyula! "Várakozni: zabla a szájban. // De pezsdítő korty szesz is." kissé alább pedig: "Várni: légvétel a jövőből." (Várakozások)
a kórházakról, betegellátásról szólva pedig, és nem vonva kétségbe morcos szavai igazát, hadd említsem meg: az utóbbi (jópár) hónapban elég sokszor volt alkalmam orvosokkal, ápolókkal találkozni. mindig mindenki a lehető legjobb szándékkal állt hozzám, s bár nem volt hiba nélkül való a ténykedésük, a viszonyulásuk az egész problémámhoz makulátlan volt. ezt csak a kép árnyalása miatt tartottam szükségesnek elmondani...

Komolyan, komolytalan

Az Élet, a Világmindenség, meg minden... Vélemények őszintén vagy félig őszintén, igazodván a világ igényeihez. Leckék az élet "Hogyan táncoljunk mások idegein?" című fejezetéhez, illetve kiegészítés a "Hogyan éljük túl saját magunkat" című epizódhoz. Meg ami még "eszembe" jut.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • handmark: Semmitmondó és rövidke dolgok egyáltalán létezne... (2010.11.01. 21:14) Ilyen is kell...
  • handmark: "Minden utazás valójában annyit ér, amennyit az ... (2010.06.06. 23:57) Szomjas vagyok
  • handmark: @handmark: oops. this doesn't seem to work. sorr... (2010.05.24. 16:31) Cím nélkül
  • handmark: well, when U think there's nothing left & no... (2010.03.15. 18:23) Már megint az agysejtek
  • handmark: nos, a Volán simán kikapott... :( bár szívvel-lé... (2010.02.28. 20:21) Már megint az a nyamvadt...

Hányan jelentkeznek komolytalankodásra

süti beállítások módosítása